ΚΙΜΩΛΙΑ ΓΗ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Γνωριμία και συμμετοχή σε δραστηριότητες του αγροκτήματος «Κιμωλία Γη» με το πρωινό λάλημα του κόκορα :

- ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί το πρωινό σας μαζεύοντας τα φρέσκα αυγά από τις κότες κι αρμέγοντας το γάλα από τα πρόβατα, να ψήσουμε τη λαδένια και τη τυρένια στο φούρνο με τα ξύλα.

- Συμμετέχετε στο ελαιομάζωμα και την παραγωγή λαδιού αν είσαστε στο νησί την περίοδο της συγκομιδής των ελιών.

- Αναζωογονηθείτε στο φυσικό SPA κολυμπώντας εναλλάξ στα δροσερά και ζεστά νερά του Αιγαίου, κάτι που μπορεί να σας προσφέρει μόνο η παραλία των Πρασών.

- Κάντε το γύρο του νησιού με το θαλάσσιο ταξί ή με παραδοσιακά καΐκια.

Μοναδική εμπειρία το αντίκρισμα των ηφαιστειακών πετρωμάτων με τα υπέροχα χρώματα τους και των παραλιών με τα κρυστάλλινα νερά τους.

Στη διάρκεια της θαλάσσιας βόλτας μπορείτε να ψαρέψετε και να ψήσετε τα ψάρια σε μια ερημική παραλία του νησιού, απολαμβάνοντας το μπάνιο στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου. (χρέωση)

- Περπατήστε στα μοναδικά παραδοσιακά μονοπάτια συλλέγοντας αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά.

- Επιλέξτε ως ιδανικό προορισμό για πεζοπορία το «Σκιάδι» το πέτρινο μανιτάρι, σπάνιο γεωλογικό μνημείο της φύσης παγκοσμίως.

Από εκεί απολαύστε τη καταπληκτική θέα αγναντεύοντας τις νοτιοανατολικές και δυτικές ακτές του νησιού (Ελληνικά, Μαυροσπήλια, Αθηνιά) και τη Μήλο.

- Πρωτόγνωρη και διασκεδαστική η βόλτα με τα γαϊδουράκια με προορισμό τη Βρωμόλιμνη για κολύμπι και μικρές εξερευνήσεις (κατακόμβη ή στοά ορυχείου). (χρέωση)

Η συμμετοχή και το κόστος των δραστηριοτήτων γίνεται μετά από συνεννόηση τουλάχιστον από την προηγούμενη μέρα.